A Kaméleon Etetése A kaméleonok egyedülálló vadászati stílusukról ismertek, ami megkülönbözteti őket más hüllőktől. A kaméleonok 360 fokos látómezővel rendelkeznek, amelyet éles látásukkal együtt a rovarok kiszúrására használnak. Bal és jobb szemük egymástól függetlenül mozog és lát, így ezek a gyíkok egyszerre látnak maguk mögé és elé! Ha mindkét szemét egy célpontra fókuszálják, a kaméleonok 5-10 méteres távolságból is láthatják a kis rovarokat. Amint a zsákmány látható, kiengedik ragacsos nyelvüket, amely befogja a rovart, és a szájukba húzza. A nyelvük hosszabb lehet, mint a saját testük. Nyelvüket a zsákmányuk felé indítják, amely a ragadós felületére tapad. A kaméleonok száját kicsi, éles fogak szegélyezik, amelyeket a kemény külső csontvázak átharapására terveztek.

Kaméleon EszikA kaméleonok olyan húsevők, amelyek csak gerincteleneket esznek: Szöcskék, Sáskák, Tücskök, Lárvák, Pillangók, Pókok.

A párduckaméleonoknak házi kedvencként változatos, élő rovarokból álló étrendre van szükségük. Az eleségállatok feletetését váltakozó ütemezés szerint kell végezni a változatos táplálék biztosítása érdekében. Minden étkezéskor minden rovart le kell porolni kalcium-mal vagy multivitamin-kiegészítővel. Erről bővebben a vitaminozás részben olvashatsz.
A rovarokat is MEG KELL etetni néhány nappal az etetés előtt. A jól táplált eleségállat elengedhetetlen ahhoz, hogy a kaméleon minden szükséges tápanyagot megkapjon étrendjéből. Tegyünk be neki sárgarépakarikát, vékony szelet almát, kutyatápot, korpát, virágport.
Az etetés gyakorisága és nagysága az életkortól függ. A 7 hónaposnál fiatalabb egyedeknek annyit kell enni adni amennyit 20 percen belül meg tudnak enni. A felnőttek minden második napon 5 közepes vagy nagy méretű rovart ehetnek meg. Általában azt javasoljuk, hogy az eleségállat mérete körülbelül az állat két szeme közti távolságnak feleljen meg. De ez már nagy állat esetében nem mérvadó mert például a teljesen kifejlett szárnyas sáskákat is szívesen elfogyasztják melyeknek a mérete 5cm körüli.