NOSY FALY PÁRDUCKAMÉLEON

Életmódja

Madagaszkár szigetén őshonos, a sziget keleti és északi részének nedves bozótosaiban honos. Ez a színváltozat Nosy Faly apró szigetén él, az elnevezése is innen származtatható.

Nosy Faly Párduckaméleon


Megjelenése

Elég nagyméretű kaméleon faj. A hímek Madagaszkáron 55 centiméteresre is megnőnek, míg Réunion csak 44 centiméteres a maximális hosszuk. A nőstények kisebbek a hímeknél. Rendkívül változatos faj, az egyik legszínpompásabb kaméleon. Minden szín előfordulhat rajta, beleértve a rikító türkizkéket is. A hímek fejének két oldalán borda fut és az arcorr lapos részén végződik. A fejen alacsony sisak is van, de nem olyan jellegzetes mint a sisakos kaméleonnál.
Nagyon szép színváltozat a Nosy Faly, az egyik kedvencünk. A hímek a nyugalmi állapotban fehér, szürke, szürkéskék de akár majdnem fekete színeket viselhetnek, izgalmi állaapotban jön elő az igazán látványos megjelenése. Ilyenkor nagyon szép türkizkék, kék, fehér színek jelennek meg rajta apró vörös pöttyökkel amelyet Red Rainnek neveznek. A nőstények színe a szokásos barckvirág, narancs, rózsaszín és acélszürke lehet. de megfigyeléseink szerint itt dominánsabb lehet a szürke szín.


Jelenleg X nőstény és Y hím elvihető állatunk van.