NOSY BE PÁRDUCKAMÉLEON

Életmódja

Madagaszkár szigetén őshonos, a sziget keleti és északi részének nedves bozótosaiban honos. Ez a színváltozat Nosy Be szigetén él, a nevét is innen kapta. 


Nosy Be Párduckaméleon

Megjelenése

Elég nagyméretű kaméleon faj. A hímek Madagaszkáron 55 centiméteresre is megnőnek, míg Réunion csak 44 centiméteres a maximális hosszuk. A nőstények kisebbek a hímeknél. Rendkívül változatos faj, az egyik legszínpompásabb kaméleon. Minden szín előfordulhat rajta, beleértve a rikító türkizkéket is. A hímek fejének két oldalán borda fut és az arcorr lapos részén végződik. A fejen alacsony sisak is van de nem annyira látványos mint a sisakos kaméleon esetében.
Nagyon közkedvelt változat. A hímeknek zöld és türkizes árnyalatú a testszínük melyen fekete és erősebb árnyalatú zöld vertikális csíkok lehetnek hossziránti fehér csíkkal, néhol vörös jegyek is megjelenhetnek rajtuk ezek lehetnek pötty vagy csík formátumúak. A szájuk kontúrja az esetek nagy százalékában citromsárga. A nőstények a jellemző barackvirág, narancs, szürke és rózsaszínes színben pompáznak.


Jelenleg X nőstény és Y hím elvihető állatunk van.